Opnieuw niets te doen tegen Mathieu van der Poel, al was verschil deze keer érg klein: "Ik had even het gevoel dat ik kon winnen"

Redactie
| 0 reacties
Opnieuw niets te doen tegen Mathieu van der Poel, al was verschil deze keer érg klein: "Ik had even het gevoel dat ik kon winnen"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel had alle moeite van de wereld om de Koppenbergcross op zijn naam te schrijven. Onder meer Toon Aerts (Telenet Fidea) maakte het de Nederlander bijzonder lastig.

"Ik had even het gevoel dat ik kon winnen", aldus Aerts na afloop bij Sporza. "Nadat we aan de VIP-tent waren gepasseerd, was er een stuk waar ik tempo kon maken. Toen kon ik dichter komen, maar de kasseien waren er te veel aan. Mathieu terugpakken had er niet in gezeten."

Ook Aerts was net als van der Poel heel erg diep gegaan. "Op training ben ik voor een kampioenschap al een paar keer zo diep gegaan, maar in wedstrijden maak ik dat niet zo vaak mee omdat we dan slechts een uur bezig zijn. Ik voel het nog steeds in mijn benen zitten, pure verzuring."

Ploegenspel

Samen met Lars van der Haar probeerde de Europese kampioen het ploegenspel uit te spelen. "Ik had al heel wat kopwerk gedaan. Ik kreeg weinig hulp van Mathieu en Wout, al is dat zeker geen verwijt. Ik heb dan de deur dichtgedaan na de bocht. Zo moesten zij wel beginnen rijden en kwam ik in een zetel", besluit Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties