Saaie bedoening in het veld? "Vanaf 2000 tot 2010, waren er veel saaiere momenten dan nu"

Redactie
| 0 reacties
Saaie bedoening in het veld? "Vanaf 2000 tot 2010, waren er veel saaiere momenten dan nu"
Foto: © photonews

Dat het in de cross saaier is dan de voorbije jaren is een understatement. Toch is ex-veldrijder Bart Aernouts voorzichtig over de rest van het seizoen. En: "Er waren vroeger veel saaiere momenten dan nu."

"Ik vind niet dat de cross saai is", opent Aernouts bij Sporza. "Het is altijd dezelfde winnaar, maar het is nog maar 1 november. We zijn de voorbije jaren ook verwend geweest met veel verschillende winnaars en veel duels, Vanaf 2011, tijdens het tweede deel mijn carrière, was het echt spannend. Maar daarvoor, vanaf 2000 tot 2010, waren er veel saaiere momenten dan nu. Je had een jaar dat Wellens domineerde, een jaar Groenendaal en een paar jaar Nys."

Al hoopt Aernouts natuurlijk ook op meer spanning. "Als de mensen nu klagen, denk ik daaraan terug. En toen waren de verschillen nog groter. Dus ik wil het toch een beetje in perspectief plaatsen."

Spannende duels

Het zal afwachten worden tot de wereldkampioen aan vertrouwen wint. "Natuurlijk zou ik ook liever spannende duels zien, maar die zullen er nog wel komen. Als Van Aert zich 100 procent voelt en nog wat meer zelfvertrouwen krijgt. Hij zal er nu ook al wel in geloven, maar hij wacht nog op de bevestiging van zijn benen. Hij moet voelen dat hij zo'n topduel kan winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties