"Van der Poel vliegt dezer dagen over de balkjes, terwijl de wereldkampioen er bijna over moet kruipen"

Redactie
| 0 reacties
"Van der Poel vliegt dezer dagen over de balkjes, terwijl de wereldkampioen er bijna over moet kruipen"
Foto: © photonews

Op de Koppenberg kan Wout Van Aert woensdagnamiddag komaf maken met een moeilijk seizoensbegin. Al moet hij natuurlijk nog steeds voorbij ene Mathieu van der Poel. Ook voormalig veldritkampioen Albert Van Damme weet dat dat niet eenvoudig wordt.

Van Damme denkt dat van der Poel toch op een andere manier zal rijden. "De Koppenbergcross is altijd zwaar en daarom verwacht ik dat van der Poel iets gereserveerder zal rijden", zegt voormalig wereldkampioen Albert Van Damme. "Daarom zal de cross wel iets langer spannend blijven, maar de Nederlandse kampioen zal het toch halen op pure klasse."

Vergelijking

"Ik vergelijk hem altijd met Erik De Vlaeminck en Wout van Aert met mezelf. De Vlaeminck had ook iets meer pure, aangeboren klasse. Dat zie je ook bij van der Poel en Van Aert. Die eerste vliegt dezer dagen over de balkjes, terwijl de wereldkampioen er bijna over moet kruipen", klinkt het in HLN.

En dus ziet Van Damme de Nederlander zegevieren op de Koppenberg. "Ik verwacht een relatief makkelijke zege voor van der Poel en ik denk dat zijn hegemonie wel eens lang zou kunnen duren. Na vijf ronden zijn zijn overwinningen meestal al bijna binnen, terwijl Van Aert afgelopen zomer te veel kruit heeft verschoten op de weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties