Het regent klachten na Koppenbergcross, UCI geeft fout toe: "Maar dan kan je nog moeilijk ingrijpen"

Redactie
| 0 reacties
Het regent klachten na Koppenbergcross, UCI geeft fout toe: "Maar dan kan je nog moeilijk ingrijpen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Adrie van der Poel, Philipp Walsleben, Wout Van Aert.. Allemaal waren ze er niet over te spreken dat er woensdag een rondje te veel moest worden afgelegd op de Koppenberg. Commissaris Guy Dobbelaere geeft de fout van de UCI toe.

"Ik had het direct in de gaten", aldus Guy Dobbelaere, die één van de commissarissen op de Koppenberg was. "Maar als de speaker van dienst reeds het aantal af te leggen ronden heeft omgeroepen, dan kan je nog moeilijk ingrijpen. Ik heb het meteen na de wedstrijd tegen mijn collega’s gezegd: ik denk dat we klachten gaan krijgen."

En hoe wordt dat net berekend? "Eigenlijk is het vrij gemakkelijk", zegt Dobbelare. "Op basis van de doorkomsttijd na twee rondes, aanloop inbegrepen, zie je hoeveel rondes je moet afwerken om, in het geval van wedstrijden als de Koppenberg, de zestig minuten zo dicht mogelijk te benaderen. Dat kan ook minder dan een uur zijn. Enkel in wereldbekerwedstrijden moet er meer dan zestig minuten gereden worden."

'Heel snel gereden'

Bij het ingaan van de laatste ronde had van der Poel het uur al overschreden. "Het feit is dat er gisteren in de eerste twee rondes heel snel is gereden. Maar we horen te weten dat op parcoursen als de Koppenberg het tempo op een gegeven moment altijd terugzakt", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Ik vermoed dat zij die gisteren het aantal rondes berekenden - de juryvoorzitter in samenspraak met de tijdsopnemer van dienst - zich hebben miskeken op die twee snelle openingsrondes. We kunnen alleen maar ons best doen en hopen dat we in de toekomst die fout niet meer maken. Intussen begrijp ik dat de renners klagen over de lengte van de wedstrijden" besluit Dobbelaere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties