Maken we kans in Tabor? Of is het sowieso voor Mathieu? De experts geven hun mening

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Maken we kans in Tabor? Of is het sowieso voor Mathieu? De experts geven hun mening
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgend weekend staat in Tabor het EK veldrijden op het programma. Mathieu Van der Poel is de grote favoriet, maar vorig jaar kon Toon Aerts iedereen verrassen. Is dat nu opnieuw mogelijk?

"Op basis van de Koppenbergcross en zijn progressie moeten we het op het EK hebben van Toon Aerts", geeft Wuyts alvast aan bij Sporza. "Hij heeft een bijzonder grote motor en heeft die versnelling die hij vroeger niet had. Ik was gisteren echt onder de indruk."

"Het zal er vroeg of laat van komen", valt Paul Herygers hem bij. "Er moet maar iemand tegenslag hebben of een andere kijk op het veldrijden krijgen en dan komen er zoveel mogelijkheden. Aerts is beter dan vorig jaar."

Aerts is beter dan vorig jaar

-Paul Herygers

Maar kunnen we wel voor goud gaan? "Goud is veel gezegd. Dan dim ik toch wat. Maar het parcours zit mee en we zijn klaar om een vuist te maken. Hoe? Je moet erin geloven. Ik ga met een klein beetje vertrouwen naar Tabor."

"Er moet gepraat worden en de bondscoach krijgt een kans om zich te bewijzen. Dat is geen cadeau, dat weet ik. Er is geen tweede Mathieu. Je vecht tegen de bierkaai. Maar als je het niet probeert, krijg je sowieso slaag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties