Nederlandse topfavoriete was nergens op de Koppenberg: "Volgens mij kunnen we dit een offday noemen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nederlandse topfavoriete was nergens op de Koppenberg: "Volgens mij kunnen we dit een offday noemen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door de afwezigheid van onder meer Sanne Cant, Annemarie Worst en Sophie de Boer was Maud Kaptheijns op de Koppenberg meer dan ooit topfavoriete voor de zege. De Nederlandse, nochtans dé vrouw in vorm, kende echter een totale offday.

Kaptheijns finishte als 8e op bijna 3 minuten van winnares Helen Wyman. Al in de eerste ronde keek ze tegen een achterstand van een halve minuut aan. Ze sprak dan ook van een complete offday. "Ik voelde al van in de opwarming dat het er niet inzat", zei de Nederlandse na afloop bij haar team.

"De kracht in de benen ontbrak volledig en dat vertaalde zich ook door tijdens de wedstrijd. In de eerste rondes verloor ik al heel wat tijd en kon de kloof niet verkleinen, integendeel. Deze mindere prestatie is niet het gevolg van mijn valpartij, maar eerder van het zware weekend."

Zondag al kan Kaptheijns revanche nemen op het EK. "Volgens mij kunnen we dit een offday noemen en maak me echter geen zorgen voor het Europees kampioenschap. Het parcours in Tabor is niet te vergelijken met de Koppenberg. Het was het echt loodzwaar met al die hoogtemeters, de passage over de Koppenberg weegt ook enorm door", besluit ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties