Ploegmaat Mathieu van der Poel haalt zwaar uit naar wedstrijdjury Koppenberg, Thomas De Gendt komt met tegenvoorstel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ploegmaat Mathieu van der Poel haalt zwaar uit naar wedstrijdjury Koppenberg, Thomas De Gendt komt met tegenvoorstel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De veldrijders gingen woensdag in 'overtime' op de Koppenberg. De wedstrijd jury misrekende zich - alweer - met de berekening van het aantal rondjes. Zo reed winnaar Mathieu van der Poel bijna 1 uur en 8 minuten over zijn cross.

De wedstrijdjury moet een wedstrijd normaal afstemmen op een uur cross. En dat was in dit geval perfect mogelijk, maar er werd een rondje te veel gereden. Philipp Walsleben, die zelf ruim 5 minuten van zijn winnende ploegmaat over de streep kwam, was niet mals voor de wedstrijdjury.

"Hey UCI, welke boete moet de man betalen die verantwoordelijk is voor deze slechte rekensom", vraagt de Duitse crosser zich af. "Het is een schending van de regels."

Ook Thomas De Gendt (Lotto Soudal) mengde zich in de discussie. "In plaats van ronden zouden ze beter met een timer werken. 58 minuten en dan de ronde afwerken waar je aan bezig was", zegt de Waaslander. "De jury geeft de laatste ronde aan. 10 minuten voor het einde zullen ze wel al kunnen inschatten wat de eindtijd ongeveer kan zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties