Van Aert blijft de mindere: "Ik dacht dat Wout daar kapot van zou zijn"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Van Aert blijft de mindere: "Ik dacht dat Wout daar kapot van zou zijn"
Foto: © photonews

Velen hadden gehoopt dat Wout Van Aert in 'zijn' Koppenbergcross eindelijk zijn voet opnieuw naast Van der Poel zou kunnen zetten. Maar ook daar bleek de Nederlander te sterk.

Dat verraste ook Michel Wuyts. "Onze vorige analyse was in Ronse, bijna een maand geleden. We dachten toen nivellering gezien te hebben, maar we hebben de bal daar volledig misgeslagen", aldus Wuyts bij Sporza.

"Van der Poel is gisteren weer wat verder weggereden. Van Aert is nog verder weggedrumd. Ik kan me inbeelden dat hij met het gevoel van "de grote geslagene" op stage naar Lucca is vertrokken."

Brengt stage raad?

"Ik verwacht dat hij na die stage in Lucca terugkomt in Gavere en in een aantal crossen zal laten zien dat hij dichter is gekomen bij Van der Poel. En dat hij hem, waar hij kan, afdroogt. Maar: blijft dat duren? Of betaalt Van der Poel ook een tol voor zijn wegcampagne en MTB-seizoen?"

Hij komt altijd fris en monter aan de start, hoewel hij kletsen krijgt

-Paul Herygers

Ook Paul Herygers zag dat het niet lukte op de Koppenberg. "Alle hoop was gesteld op de Koppenbergcross. Als Wout het daar had kunnen klaren, dan was er veel goedgemaakt. Die redding is er niet, maar er komt nog zoveel moois. En de angstgegner van Van der Poel zal nu wel zijn lievelingscross zijn."

"We mogen daar niet onder lijden. Ik zie dat Wout er zelf ook niet onder lijdt. Ik had het erger verwacht, dat hij daar kapot van zou zijn. Maar ik merk dat niet. Hij komt iedere keer fris en monter aan de start, terwijl hij toch dikwijls kletsen krijgt. Gelukkig loopt het op deze manier. Zo kan hij er alles aan doen om dat wegseizoen voor te bereiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties