Belgisch kampioen Oliver Naesen droomde ervan om ... profskater te worden, maar dan kwam ene Tom Boonen op de proppen

Redactie
| 0 reacties
Belgisch kampioen Oliver Naesen droomde ervan om ... profskater te worden, maar dan kwam ene Tom Boonen op de proppen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Veel had het niet gescheeld of Oliver Naesen was nooit wielrenner geworden. De Belgische kampioen die voor AG2R-La Mondiale uitkomt, droomde er destijds van om Tony Hawk op te volgen.

"Het aantal uur dat ik nu wekelijks op de fiets zit, stond ik vroeger op het skateboard", bekent Naesen. "Als we met het gezin op vakantie gingen, kon dat enkel als het skateboard mee mocht en er dicht bij het hotel een skatepark was. Thuis hadden we zelfs ons eigen parcours."

Net zoals vele andere jongens speelde Naesen 'Tony Hawk' op de PlayStation. "Hij was mijn idool. Aan de muren van mijn kamer hingen - en ze hangen daar nog steeds - enkel posters van skaters. Die van de coureurs kregen slechts een plaatsje in de garage. Tot mijn vijftiende was het dan ook mijn grote droom om profskater te worden. Toen was van koers nog geen sprake."

"De wereldtitel van Tom Boonen betekende de begrafenis van mijn skatedroom"

In september 2005 ruilde Naesen zijn skateboard definitief in voor de fiets. Het was de dag dat Tom Boonen wereldkampioen wielrennenr werd in Madrid. "In de voormiddag waren ik en mijn maat nog naar het skatepark geweest. Maar omstreeks vijf uur besloten we beiden om coureur te worden. De wereldtitel van Tom Boonen betekende de begrafenis van mijn skatedroom", zegt de Belgische kampioen in Het Nieuwsblad.

"Hij is de schuldige van dit verhaal, weliswaar niet voor ­honderd procent. Ik was toen vijftien en begon wat aan te dikken. Ik wou een echte sport beoefenen. Skaten is intensief. Je zweet veel, maar je ­prestaties zijn niet meetbaar. Ik had competitie nodig", besluit Naesen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties