Belgische bondscoach zwaait met lof: "Hij stond op het niveau van Van Avermaet en Gilbert, punt aan de lijn"

Redactie
| 0 reacties
Belgische bondscoach zwaait met lof: "Hij stond op het niveau van Van Avermaet en Gilbert, punt aan de lijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zijn vijf genomineerden voor de Flandrien van het Jaar van Het Nieuwsblad. Oliver Naesen is er één van, maar de kans is echter klein dat hij de prestigieuze prijs in de wacht sleept. Al zag bondscoach Kevin De Weert een sterk jaar van de man uit Berlare.

"Ik onthoud natuurlijk vooral zijn Belgische titel, maar ook zijn sterke voorjaar waar hij enkel door pech van een goed resultaat werd gehouden", vertelt Kevin De Weert. "Zijn uitslagen weerspiegelen niet zijn impact op de wedstrijden. Oliver stond op het niveau van Van Avermaet en Gilbert, punt aan de lijn."

Een overwinning in een (semi-)klassieker ontbrak natuurlijk voor de Belgische kampioen. "Natuurlijk had zijn jaar nog beter kunnen zijn. Zonder die valpartij op de Kwaremont rijdt hij sowieso een dichte prijs in de Ronde van Vlaanderen."

Ook in Parijs-Roubaix was de renner van AG2R-La Mondiale ijzersterk. "En van wat ik na Parijs-Roubaix heb gehoord, moet Oliver bij de sterkste mannen in koers zijn geweest. Als je, met zin voor overdrijving, zevenentwintig keer van fiets moet wisselen, dan kan je geen resultaat halen, hé", besluit de bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties