Michael Vanthourenhout laat zich uit over vernieuwde Koppenbergcross en rondje te veel: "Zeker en vast een verbetering"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Michael Vanthourenhout laat zich uit over vernieuwde Koppenbergcross en rondje te veel: "Zeker en vast een verbetering"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische veldrijders zijn sinds vanmiddag in Tabor aangekomen voor het Europees kampioenschap van aanstaande zondag. Michael Vanthourenhout is één van de negen renners. Hij kwam na een klein dipje de laatste crossen weer boven water.

"Vanmorgen om 9.30 uur hebben we het vliegtuig genomen, dus we waren rond 13 uur in het hotel", vertelt de crosser van Marlux-Napoleon Games bij Wielerkrant.be. "We mochten zelf wat kiezen hoe we onze dag wilden indelen. Ik heb anderhalfuur op de weg gereden met enkele andere jongens."

Vanthourenhout begon erg sterk aan het seizoen met onder meer podiumplaatsen in Meulebeke en Eeklo. Daarna verliep het iets minder, maar sinds Ruddervoorde kwam Vanthourenhout opnieuw boven water. "Ruddervoorde was best wel goed", vervolgt hij.

Koppenberg

"Op de Koppenberg was de eerste ronde slecht, maar daarna was het gevoel wel goed. Het is enkel spijtig dat ik geen echt resultaat meer kon neerzetten."

"Nu was het toch net iets meer cross dan de voorbije jaren"

De Koppenbergcross onderging een make-over tegenover vorig seizoen. "Ik vond het wel iets hebben. Zeker met dat goede weer. Met slecht weer zou het te zwaar zijn geweest. Nu was het toch net iets meer cross dan de voorbije jaren, dus het was zeker en vast een verbetering."

Ook over de extra ronde te veel was er heel wat te doen. "Ik wist het eigenlijk al vanaf dat het door de speakers galmde", aldus de West-Vlaming. "Ik had zelf al uitgerekend dat 8 ronden meer dan voldoende waren. Ok, het was een fout, maar we moeten er niet te veel commotie rond maken", besluit Vanthourenhout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties