Samen met Toon Aerts dé Belgische hoop op een medaille? "EK-podium zeker niet ondenkbaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Samen met Toon Aerts dé Belgische hoop op een medaille? "EK-podium zeker niet ondenkbaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een topfavoriet heeft België niet in de rangen op het EK veldrijden in Tabor, wél heel wat medaillekandidaten. Laurens Sweeck is er daar één van. Hij lijkt samen met Toon Aerts de meeste kans op een medaille te hebben.

Sweeck startte erg sterk aan het veldritseizoen. "De laatste weken leun ik zowat iedere week aan tegen dat podium", laat Sweeck weten. "Behalve op de Koppenbergcross, mar dat is een parcours voor een heel specifiek type renner en voor mij niet meteen een referentie."

En dus mikt de crosser van Era-Circus vol op het podium in Tsjechië. "Op basis van de huidige conditie en de omloop in Tabor is het EK-podium zeker niet ondenkbaar", klinkt het bij zijn ploeg.

Over de topfavoriet voor het EK hoeft Sweeck niet te twijfelen. "Die zit in het Nederlandse kamp", aldus Sweeck. "Mathieu van der Poel is de te kloppen man, maar daarachter is heel veel mogelijk. In Tabor stond ik trouwens al eens op het podium met een medaille om de nek. Op het wereldkampioenschap voor beloften in 2015 greep ik daar net naast de wereldtitel", besluit de tweelingbroer van Diether.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties