Greg Van Avermaet weet nu al wat hij na zijn carrière wil doen

Redactie
| 0 reacties
Greg Van Avermaet weet nu al wat hij na zijn carrière wil doen
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet heeft naast wielrennen nog een grote passie. De BMC-renner en olympische kampioen heeft een voorliefde voor koffie. In die mate dat hij na zijn carrière zelfs een koffiebar wil openen.

De Zweed Magnus Backstedt ging Van Avermaet al voor met dat idee. "Dat zou ik ook wel willen na mijn loopbaan: mijn eigen koffiebar waar ik zelf insta", aldus Van Avermaet. "Al zou ik het wel altijd combineren met een fiets- of sportwinkel. Plus: ik zou nog veel moeten leren. Voorlopig heb ik nog altijd meer verstand van fietsen dan van koffie. Vergeleken met een echte barista sta ik nergens."

Cafeïne-effect

Ploegdokters vinden dat renners op competitieloze dagen geen koffie moeten drinken, om op de dagen van wedstrijden een groter effect van de cafeïne te voelen. "Ik heb er een paar studies over gelezen. In die hoeveelheid zou koffie zelfs eerder gezond dan ongezond zijn. Je moet er gewoon niet mee overdrijven. Tijdens de wedstrijd ben ik zelfs helemaa geen voorstander van cafeïne."

"Voor de wedstrijd zal ik een koffie drinken om goed wakker te worden. Koffie versnelt de stofwisseling - in die zin is het goed voor een renner. Maar bij te veel koffie vrees ik altijd krampen te krijgen. Soms ga je er zelfs trager van rijden. Koffie doet je suikers sneller verbranden. Dat merk ik op training. Dan moet ik na de koffiestop nog twintig kilometer naar huis en kan ik echt een suikerdipje krijgen", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties