Strijdvaardige Toon Aerts gaat er alles aan doen om trui te verdedigen, maar... "Hij is de Usain Bolt van de cross"

Redactie
| 0 reacties
Strijdvaardige Toon Aerts gaat er alles aan doen om trui te verdedigen, maar... "Hij is de Usain Bolt van de cross"
Foto: © photonews

De Koppenbergcross was wellicht de laatste veldrit waarin we Toon Aerts met de Europese kampioenentrui zagen pronken. Zondag is Mathieu van der Poel in Tabor namelijk de grote favoriet voor goud.

Toch wil de crosser van Telenet Fidea zijn trui niet zomaar afstaan. "Ik ga uitzonderlijk hard mijn best doen om de trui te behouden", zegt Aerts in Het Nieuwsblad. "Lars van der Haar reed nog in zo'n lelijke blauwe trui, maar het exemplaar dat ik mocht dragen, vond ik mooi. Het zou raar doen om iemand anders in die trui te zien rijden."

Maar ook Aerts beseft dat er één man kandidaat is om de trui over te nemen: Mathieu van der Poel. "Als ik hem niet win, dan zou het mooi zijn mocht Mathieu als beste renner van het moment de trui overnemen", aldus een eerlijke Aerts.

Usain Bolt van de cross

"Da's geen Belg, neen. Maar wat Mathieu momenteel doet, is verschrikkelijk sjiek. Hij is de Usain Bolt van de cross. Als Bolt aan de start stond, dan won hij. Saai? Was Bolt saai? Neen, ik vond dat net heel schoon. Mathieu kan iets wat een ander niet kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties