Vanthourenhout flikte het al eens in Tabor, maar... "Podium zou misschien wel een verrassing zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vanthourenhout flikte het al eens in Tabor, maar... "Podium zou misschien wel een verrassing zijn"
Foto: © photonews

De Belgen mikken zondag vooral op het podium op het EK in Tabor. West-Vlaming Michael Vanthourenhout droomt van top drie, maar hoopt op top vijf in Tsjechië. En voor hem is het een plezante plek om naar terug te keren.

Vanthourenhout werd bij de beloften drie jaar geleden wereldkampioen in Tabor. "Voor mij is het toch plezant om terug naar Tabor te komen", legt Vanthourenhout uit bij Wielerkrant.be. "Ik ben hier al eens wereldkampioen geworden. Hopelijk heb ik zondag hetzelfde gevoel als drie jaar geleden, want dit is een parcours dat mij goed ligt."

De crosser van Marlux-Napoleon Games is voorzichtig wat betreft zijn ambities. "Het podium zou misschien wel een verrassing zijn, maar ik mik toch wel op de top vijf."

Van der Poel favoriet

Eén ding is zeker: Mathieu van der Poel is de topfavoriet om de Europese kampioenentrui te veroveren. Toch geven de Belgen zich nog niet gewonnen. "Je kan altijd wel een slechte dag hebben. De cross moet altijd gereden worden. Maar als Mathieu echt top is, dan valt er niets aan te doen. Het is ook redelijk technisch. Maar met een platte band of een foutje kan het snel verkeren."

Wat wordt het plannetje van de Belgen? "Hopelijk zijn we vanaf de start mee in blok. Misschien kunnen we op de strook richting de aankomst dan iets forceren. Hopen op een scenario zoals vorig jaar? Misschien wel, ja. Maar we moeten proberen om op het podium te staan. Liefst met meer dan één persoon", besluit Vanthourenhout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties