? Zo ging het vorig jaar: als Mathieu van der Poel en Wout Van Aert vechten om een been, dan...

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
? Zo ging het vorig jaar: als Mathieu van der Poel en Wout Van Aert vechten om een been, dan...

Vandaag staat het Europees kampioenschap veldrijden in Tabor op het programma. Mathieu van der Poel is meer dan ooit topfavoriet voor goud. Maar dat het kan mislopen, weet hij als geen ander. Denk maar aan de editie van vorig jaar.

Het was Toon Aerts die verrassend met EK-goud aan de haal ging in het Franse Pontchateau. Nochtans stond het in de sterren geschreven dat Wout Van Aert of Mathieu van der Poel de Europese kampioenentrui zou veroveren. Maar het was Toon Aerts die er met het been van twee vechtende honden vandoor ging.

De Belgen maakten het vorig jaar in Frankrijk tot een afmattende koers met onder meer aanvallen van Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. De aanval van Aerts was echter de juiste. De crosser van Telenet Fidea kreeg een mooi gaatje en had meteen in de gaten dat iedereen achter hem naar elkaar zat te kijken.

Kat-en-muisspelletje

Iedereen, maar eigenlijk vooral Van Aert en van der Poel. Van Aert zag een landgenoot wegrijden en zat dus in een luxepositie. De Nederlander twijfelde, een sterke en sluwe Aerts deed dat helemaal niet. Aerts pakte verrassend de zege en was zo een jaar lang in de Europese kampioenentrui te zien.

In het prestigieuze sprintje om de zilveren medaille haalde van der Poel het nipt voor Van Aert, die tevreden moest zijn met zilver, maar achteraf vooral heel blij was voor Aerts.

Of we dat vandaag opnieuw te zien krijgen, lijkt een overbodige vraag. Van der Poel wil deze keer niets aan het toeval overlaten en het EK-goud pakken. En de laatste weken staat de crosser van Beobank-Corendon garant voor een snelle start en indrukwekkende solo's.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties