Lucien Van Impe aan de beterhand na moeilijke maanden: "Ik voelde me slechter en slechter"

Redactie
| 0 reacties
Lucien Van Impe aan de beterhand na moeilijke maanden: "Ik voelde me slechter en slechter"

Lucien Van Impe, de laatste Belgische winnaar van de Ronde van Frankrijk, kreeg in juli van dit jaar een hartaanval. Maar ondertussen gaat het aan de beterhand bij de Oost-Vlaming.

Van Impe kende de laatste jaren nooit gezondheidsproblemen. "Ik voel me nu goed, maar op 21 juli zag ik er 's ochtends waarschijnlijk ook goed uit", vertelt Van Impe bij Sporza. "Als je je goed voelt, hoef je toch niet naar de dokter? Maar nu weet ik dat je beter twee tot drie keer per jaar naar de dokter gaat voor een controle. Ik lag gewoon in mijn zetel om naar een bergetappe in de Tour te kijken. Na een halfuur werd ik onwel."

"Mijn vrouw wou naar de dokter bellen, maar ik wou wachten tot de finish. Tot ik moest overgeven. Op advies van de dokter zijn we dan naar het ziekenhuis gegaan. Ik voelde me slechter en slechter. De dokter zag meteen dat het een hartinfarct was. Hij moest er snel bij zijn, want ik voelde mezelf uitdoven. Ik was zwak, kreeg geen adem en had pijn in mijn borst."

In de put

Van Impe mocht wel na tien dagen naar huis. "Maar ik kreeg te horen dat ik een openhartoperatie moest ondergaan. Ik zat in de put", vervolgt hij. "Twee dagen voor de ingreep belde de dokter dat ze nog onderzoeken zouden doen en niet zouden opereren. Ze hebben nog niet moeten snijden en ik hoop dat het zo blijft. De revalidatie gaat goed, maar ik moet het rustig aan doen", besluit Van Impe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties