Mathieu van der Poel rijdt concurrentie compleet aan flarden en pakt goud, Aerts sprint naar brons

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Mathieu van der Poel rijdt concurrentie compleet aan flarden en pakt goud, Aerts sprint naar brons
Foto: © photonews

Nee, voor een verrassing moesten we niet in Tabor zijn. Het was Mathieu van der Poel die zijn favorietenstatus helemaal waarmaakte en met een straffe solo naar goud reed. Lars van der Haar werd tweede, Toon Aerts derde.

Voor de start was het duidelijk: er moest en mocht maar één iemand Europees kampioen veldrijden worden. Zonder de concurrentie van Wout Van Aert kon het niet mislopen voor Mathieu van der Poel. En de intenties van de Nederlander waren snel zichtbaar. Al van in de eerste ronde legde van der Poel het tempo hoog.

Enkel zijn landgenoot Lars van der Haar en Toon Aerts, al moest die alles uit de kast halen, konden zijn tempo volgen. Maar na twee ronden was de spanning helemaal weg. De uittredende Europese kampioen volgde op 30" en enkel van der Haar kon nog iets of wat in het spoor blijven, al was de vogel gaan vliegen.

Indrukwekkende van der Poel

De Belgen, met Aerts, Vanthourenhout en Sweeck, volgden halfweg wedstrijd al op een minuut van van der Poel. De Nederlander kon met gemak de slotronde in, van der Haar volgde op 30". Van der Poel pakte met zijn 13e zege in 15 wedstrijden goud, van der Haar mag dan weer met opgeheven hoofd met het zilver naar huis.

De derde plek werd beslist door een sprintje tussen twee Belgen. Vanthourenhout leek op weg naar brons, maar Aerts gooide er zijn voorwiel nog net voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties