Thomas De Gendt vroeger gepest: "Tien man kwam rond mij staan om mij uit te lachen"

Redactie
| 0 reacties
Thomas De Gendt vroeger gepest: "Tien man kwam rond mij staan om mij uit te lachen"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt is na dit seizoen één van de niet zo talrijke renners die een rit in de Giro, Tour én Vuelta won. Het leven lacht de Lotto Soudal-renner toe, maar als kind was het soms moeilijker.

De Gendt kreeg soms met pesterijen te maken. "Ik stond vroeger niet mee te roken aan de schoolpoort", vertelt De Gendt in De Zondag. "Dat vonden de anderen raar. Je wordt dan gepest, je wordt uitgesloten. Dat is niet leuk. Die kinderen kenden niets van koers. Een coureur scheert zijn benen."

"Tien man kwam rond mij staan om mij uit te lachen. Kinderen kunnen hard zijn voor elkaar. Eens op de wielerschool was dat voorbij. Daar voelde ik mij thuis", bekent de Waaslander. Die lastige periode achtervolgt De Gendt niet meer. "Dat denk ik niet. Je hoort soms verhalen dat gepeste kinderen met zelfmoordgedachten rondlopen. Dat is nooit bij mij opgekomen."

"Ik heb gevochten voor mijn dromen, en ik heb bereikt wat ik wilde. Dat voelt goed. Ik hoop wel dat die gasten nu eens peinzen: toeme. Wat ik wel soms denk: stel dat dat ook mijn kinderen overkomt. Ik zou harder reageren", besluit De Gendt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties