Greg is ambitieus: "Wereldkampioen in Innsbruck? Waarom niet, van Rio zeiden ze ook dat het onmogelijk was"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Greg is ambitieus: "Wereldkampioen in Innsbruck? Waarom niet, van Rio zeiden ze ook dat het onmogelijk was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet werd gisteren gekroond tot Flandrien van het Jaar, voor de zesde keer al, maar kijkt al vooruit naar volgend seizoen. In 2018 wil hij gaten in zijn palmares opvullen.

"Ik heb een mooi reeksje neergezet in het voorjaar en het zal heel moeilijk zijn om dat te herhalen", zegt Van Avermaet in Het Laatste Nieuws. Maar hij gaat het wel proberen natuurlijk. Met dat verschil dat hij in 2018 graag de Ronde van Vlaanderen wil winnen. "Ik zeg dat nu al zes jaar. Het mag eindelijk een keer gebeuren."

Hij wil ook wereldkampioen worden in het Oostenrijkse Innsbruck, ook al staat dat parcours ingekleurd als zijnde 'voor de klimmers'. Onmogelijk? Dat staat niet in het woordenboek van Van Avermaet.

Veel kansen krijg ik niet meer

"Natuurlijk wil ik wereldkampioen worden in Innsbruck. Ik was erg ontgoocheld over mijn WK in Bergen. Ik had er veel meer van verwacht. Blijkbaar had ik die dag niet de benen. Maar ik wil nog een keer wereldkampioen worden in mijn loopbaan. "

"Veel kansen krijg ik niet meer. Ik geloof echt dat ik in Innsbruck ver kan komen. Rio was ook onmogelijk, zeiden ze. Maar kijk. Ik werd er toch Olympisch kampioen. Dan is Innsbruck ook niet onmogelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties