Wielerbelofte(20) plots overleden: "Hij sms'te niet meer terug"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
Wielerbelofte(20) plots overleden: "Hij sms'te niet meer terug"
Foto: © SC

In Torhout voltrok zich zondagnacht een drama. De jonge wielerbelofte Bjarne Vanacker stierf plots alleen in bed, toen hij aan het sms'en was met zijn vriendin.

Met zijn hart was nochtans niets mis, bleek uit de autopsie. Vriendin Eveline Lemahieu doet haar verhaal in Het Laatste Nieuws. Er leek niets aan de hand.

"Ik merkte niets speciaals, Bjarne heeft op geen enkel ogenblik geklaagd. Hij had wel grote honger. Maar dat had hij eigenlijk altijd, door dat vele koersen. Dus at hij 's avonds nog loempiaatjes. Dat zou hij toch niet doen als hij zich niet lekker voelde?"

Moeder trof de jonge renner dood aan

Toen de renner naar bed ging, sms'te hij nog met zijn vriendin. "Zijn laatste berichtje sloot hij af met 'mijn snottebelletje'. Zijn koosnaam voor mij (lachje). Ik stuurde terug dat ik het fijn zou vinden als hij bij me zou zijn. Het was toen 23.30 uur. Hij antwoordde niet meer."

"Ik dacht: hij zal in slaap gevallen zijn. Al was het zijn gewoonte niet om me niet eerst slaapwel te wensen." Ongerust belde ze daags nadien naar de moeder van haar vriend. "Zijn mama nam op. Ze weende fel en zei dat Bjarne dood was. Zij had hem gevonden."

Ga niet te diep na een griep of bronchitis

-Bondsarts Kris Van der Mieren

Met zijn hart was niets aan de hand, hoe kon dit dan gebeuren? Wellicht lag een kleine griep aan de basis. "Wie een week nadien of later nog klachten heeft over vermoeidheid, minder presteren, hartkloppingen of koorts, moet beducht zijn voor hartspierontstekingen of infecties van het hartzakje. Het kan een hartfalen en zelfs de dood veroorzaken", aldus Bondsarts Kris Van der Mieren

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties