Patrick Lefevere komt terug op vertrek van Marcel Kittel en legt uit waarom dat nog eens éxtra gevoelig lag

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Patrick Lefevere komt terug op vertrek van Marcel Kittel en legt uit waarom dat nog eens éxtra gevoelig lag
Foto: © photonews

Met het vertrek van Marcel Kittel is Patrick Lefevere één van zijn speerpunten kwijt bij Quick Step-Floors. De Duitser wilde de concurrentie met Fernando Gaviria niet aangaan. Het vertrek lag wel gevoelig bij één van de sponsors.

Elia Viviani moet Marcel Kittel vervangen bij de Belgische ploeg. "Als mijn geheugen nog goed is, herinner ik me dat Kittel 14 ritten won en Viviani 9", steekt Lefevere van wal bij Cyclingnews. "Misschien worden de rollen dus omgedraaid als hij naar hier komt. Ik zeg niet dat Elia bij Sky geen hulp kreeg, maar het was een andere situatie. Hopelijk kunnen we Kittel pijn doen."

Lefevere wilde Kittel natuurlijk graag bij de ploeg houden. Zeker met Duitse sponsor Lidl. "Ik wilde hem graag houden. Je moet begrijpen dat Lidl één van de grootste bedrijven ter wereld is en dat ze Duits zijn. Hij is ook een Duitser. Eén die er goed uitziet en mondig is. Erg belangrijk."

"Ik begrijp het niet, maar het is zijn keuze"

"Het contract met Lidl was nog niet getekend en Marcel vertelde dat hij de ploeg wilde verlaten. Dat was een moeilijk moment voor mij. Ik moest de mensen van Lidl, geen specialisten, uitleggen dat hun ster de ploeg zou verlaten. Hij vertelde me dat hij niet wilde concurreren met Gaviria. Ik begrijp het niet, maar het is zijn keuze", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties