Wellens klapt uit de biecht: "Ik verkocht een koers voor 85 euro"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Wellens klapt uit de biecht: "Ik verkocht een koers voor 85 euro"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bart Wellens won in zijn carrière haast alles wat er te winnen valt, ook al moest hij zijn hele carrière opboksen tegen Sven Nys. Toch heeft ook hij ooit een 'koerske' verkocht.

Dat onthulde hij in Het Nieuwsblad. Hij verscheen bij een koers voor beloften én elite zonder contract dronken aan de start. "De avond voordien waren we naar de kermis geweest. Lachen! We gingen in een café ne Leffe drinken, maar omdat dit zo lang duurde, besloten we er ineens twee de man te vragen."

"Ik heb de volgende ochtend naar Danny De Bie gebeld om me ziek te melden. Dat weet ik, zei Danny. Je hebt me vannacht nog een pak sms'en gestuurd. Maar hij drong aan: ik moest rijden. Oké dan: ik ben meteen ontsnapt en heb 80 kilometer alleen op kop gereden."

Gene vetpot

Toch won hij niet. "Ik had de beste benen, maar heb de koers verkocht aan een eliterenner zonder contract. Ik gunde die jongen dat. Hij kon die zege goed gebruiken, ook voor zijn sponsor, natuurlijk. Wat ik eraan overhield? Zo'n 3.000 Belgische frank. Gene vetpot, dus.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties