Wuyts: "Misschien moet Mathieu eens een slechte start faken, zoals Nys"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 33 reacties
Wuyts: "Misschien moet Mathieu eens een slechte start faken, zoals Nys"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dit veldritseizoen heeft maar één probleem, het is niet spannend. Mathieu Van der Poel rijgt op z'n -schijnbaar- dooie gemak de overwinningen aan elkaar.

"Ik weet dat Nys' vermogen immens was. Dat van Van der Poel wordt nog groter", voorspelt Michel Wuyts in zijn column in Het Laatste Nieuws. "De Vlaamse Nederlander houdt meer dan Nys dat kon of wilde de topsnelheid een uur vast."

"Zijn risicofactor is bovendien haast dubbel zo groot. Het repeteerdeuntje dat Wout van Aert over meer vermogen beschikt, is dit seizoen naar Fabeltjesland verzonden."

Was er ooit iemand die op zijn tweeëntwintigste met meer bravoure over weiden en akkers vloog?

-Michel Wuyts

"Vraag ik me af: was er ooit iemand die op zijn tweeëntwintigste met meer bravoure over weiden en akkers vloog? 'Dertien op vijftien' zegt de teller. 'Matje' - de koosnaam klinkt zo zacht uit de mond van pa Adrie - moet zo stilaan aan Jan Publiek denken."

Het wat spannender maken dus. "Zoals Nys een slechte start faken of een inzinking veinzen om pas uit te pakken in een slotronde vol venijn. Vraag is of je dat aan een adolescent die met ongekende lust opgaat in zijn spel kunt vragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties