Iljo Keisse dé grote afwezige in Gent: "Zesdaagse is normaal mijn dertiende maand"
Redactie
| 0 reacties
Iljo Keisse dé grote afwezige in Gent: "Zesdaagse is normaal mijn dertiende maand"

Iljo Keisse is de grote afwezige in de Zesdaagse van Gent. Door een operatie aan zijn pink mag de renner van Quick-Step Floors geen risico's nemen en moet hij voor de tweede keer sinds 2002 de Zesdaagse missen.

Keisse kwam nog eens terug op het ongeval met zijn pink. "Het is niet op de fiets gebeurd”, aldus Keisse in HNB. "Dat zegt al genoeg. Ik heb me gesneden aan een gebroken glas, ja. Het is gebeurd op een bijeenkomst met de ploeg. Veel meer kan ik er niet over kwijt. Een spijtig en vervelend ongevalletje, met grote gevolgen."

"Het was meteen duidelijk dat de Zesdaagse geen optie was. Bij een aflossing trekt mijn companion hard aan mijn hand. Hij zou die herstelde pees los kapottrekken. Ze kunnen die pees een tweede keer opereren, maar dan krijg je nadien nóg minder mobiliteit. En ik moet komend seizoen op de weg zonder problemen bidons kunnen aannemen en over kasseien kunnen rijden."

'Vakantiegeld'

En ook dus geen premie of startgeld in het Kuipke. "Financieel is het wel een dobber. De Zesdaagse is normaal gezien mijn vakantiegeld, mijn dertiende maand. Mijn kinderen gaan er geen boterham minder om eten, maar ik krijg het geld wel niet binnen. En met mijn staat van dienst als zesvoudig winnaar heb ik in Gent een mooi contract. Ook dit jaar was dat al getekend", besluit Keisse.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties