Bakelants na horrorcrash en doodsmak: "Evolutie is spectaculair, dat had ik niet verwacht"

Redactie
| 3 reacties
Bakelants na horrorcrash en doodsmak: "Evolutie is spectaculair, dat had ik niet verwacht"
Foto: © photonews

Na zijn doodsmak in de Ronde van Lombardije van een dikke maand geleden zag het er niet bijzonder goed uit voor Jan Bakelants. Er werd zelfs gevreesd voor zijn wielercarrière. Maar momenteel verloopt alles al bij al naar wens.

"In het begin kon ik bijna niets en deed alles pijn. Als ik een kwartier had gestapt, moest ik een uur op bed gaan liggen en wat slapen", vertelt Bakelants bij Sporza. "Nu is alles in het gewone leven nagenoeg normaal. De evolutie is spectaculair, dat had ik niet verwacht. Dat doet deugd, want het is confronterend als je altijd moet binnenblijven en je niets kunt doen. Nu kan ik mijn dag al wat vullen."

En ook fietsen zit er al bijna aan te komen. "Volgende week kan ik misschien al een eerste keer op de rollen fietsen. Een halfuurtje of een uurtje. Om buiten te mogen fietsen, moet ik wachten op de 2e controle, op 12 december. Als dan blijkt dat het bot sterk genoeg is om schokken te verdragen, krijg ik misschien groen licht."

"Ik denk dat de conditie wel redelijk snel zal terugkeren"

Bakelants denkt dan ook al aan de tweede teamstage met AG2R-La Mondiale. "Dan zou ik al aanwezig kunnen zijn op de 2e ploegstage in januari. Meer uit sympathie, want denk niet dat ik dan al met mijn ploegmaats zal kunnen meerijden. Anders brand ik mezelf meteen op."

"Op die stage zal ik misschien al voorzichtig aan een comeback in competitie kunnen denken. Ik denk dat de conditie wel redelijk snel zal terugkeren. Maar dit is wel een optimaal scenario dat ik nu schets", blijft Bakelants nuchter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties