Marcel Kittel benadrukt nogmaals waarom hij niet bij Quick-Step Floors bleef én: "Ik ben op niemand kwaad"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Marcel Kittel benadrukt nogmaals waarom hij niet bij Quick-Step Floors bleef én: "Ik ben op niemand kwaad"
Foto: © photonews

Na een succesvolle periode bij Quick-Step Floors gaat Marcel Kittel vanaf volgend seizoen bij Katusha-Alpecin aan de slag. De Duitse sprinter kwam nog eens terug op zijn vertrek bij de ploeg van Patrick Lefevere.

Kittel is zijn vorige werkgever wel erg dankbaar. "Deze situatie is zoals een sprint", aldus Kittel tegenover Procycling. "Je moet altijd je eigen pad volgen en niet te veel naar anderen kijken. Ik moest een beslissing nemen. Ik ben dankbaar voor mijn tijd bij Quick-Step Floors, want ze brachten mij opnieuw naar mijn oude niveau."

Tour en Gaviria

Volgend seizoen zou Lefevere twee speerpunten voor de sprint hebben gehad. "Het is een fantastische ploeg met een geweldige team spirit. Maar het was duidelijk dat Fernando bij de ploeg zou blijven. Ik ben op niemand kwaad, maar ik heb slechts een bepaalde tijd op de fiets. Ik wilde die tijd niet verspillen door de discussiëren of ik al dan niet in de Tour zou starten", vervolgt Kittel.

"Het is belangrijk dat ik mijn eigen weg zoek. Ik doe dat in mijn carrière en persoonlijke leven. Ik volg mijn gevoelens en mijn instinct en probeer geen gekke dingen te doen. Het is belangrijk dat ik dingen kan plannen, doelen kan stellen en de juiste mensen rondom mij heb. Die drie dingen geven mij een goed gevoel", besluit de Duitser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties