De Ketele en De Pauw domineerden de Zesdaagse: "Dat wil niet zeggen dat ze d'office een medaille pakken op WK"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De Ketele en De Pauw domineerden de Zesdaagse: "Dat wil niet zeggen dat ze d'office een medaille pakken op WK"
Foto: © photonews

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw zorgden opnieuw voor spektakel in het Gentse Kuipje. Niet alleen in de nevennummers, maar ook in de ploegkoers waren ze enorm sterk én klopten ze de Franse wereldkampioenen Kneisky/Thomas. Dat belooft voor het WK, of niet?

We legden ons oor te luister bij Koen Beeckman, topsportcoördinator voor het baanwielrennen. Die ziet toch belangrijke verschillen. "De piste in Gent is klein en technisch. Daar is niemand sneller dan Moreno De Pauw."

Op het WK is het andere koek. "Het Kuipje, waar de piste 166 meter lang is, kan je niet vergelijken met een piste van 250 meter zoals op het WK. Dat kan iedereen technisch aan."

Het wordt knokken tegen de Fransen, Australiërs en Denen -Koen Beeckman

Dat bleek ook op het vorige WK. "In Hongkong waren we derde, het zal opnieuw knokken worden tegen de Fransen, Australiërs en Denen. Het is niet omdat je in Gent domineert, dat je automatisch een medaille pakt op het WK."

Toch liggen er zeker kansen. "Ze doen zeker meer voor het podium. Ik heb vertrouwen in mijn renners en mijn staf. Bondscoach Peter Pieters heeft enorm veel ervaring, er is geen betere dan hij om de juiste beslissingen te nemen van aan de kant."

Ook belangrijk is de voorbereiding. "Kenny De Ketele gaat mee naar Canada om daar met De Vylder de ploegkoers te rijden, daarna volgt een stage met Moreno De Pauw. In januari komt er tussen de Zesdaagses nog een stage en we sluiten af in februari in Portugal. Daarna is het aan de renners."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties