Topsportcoördinator reageert op Olympische ambities Keisse: "Hij zal keuzes moeten maken"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Topsportcoördinator reageert op Olympische ambities Keisse: "Hij zal keuzes moeten maken"
Foto: © photonews

Iljo Keisse heeft nog een rekening open staan met de Olympische Spelen en solliciteerde openlijk naar een selectie. Wij voelden topsportcoördinator Koen Beeckman aan de tand over zijn kansen.

"Ik heb Iljo gesproken op de Zesdaagse. Hij weet hoe de kaarten liggen. Het is afwachten op de selectiecriteria van de UCI, momenteel weten we eigenlijk niets."

Het zou zelfs kunnen dat Keisse helemaal geen kans maakt. "Het kan zijn dat de renners die de ploegkoers rijden, uit het viertal van de ploegenachtervolging moeten komen. Dan wordt het wel heel moeilijk voor Iljo."

Het is de bedoeling dat iedereen evenveel kansen krijgt om zich te bewijzen

"Al verwacht ik niet dat de UCI het zo zal doen." En dus krijgt Keisse een eerlijke kans. "Het is de bedoeling dat de beste renners opgesteld worden en iedereen moet evenveel kansen krijgen om zich te bewijzen en zich te plaatsen."

Keisse moet wel keuzes maken. "Als de kwalificatie start bij het Europees kampioenschap van twee jaar vóór de Spelen, is de eerste kwalificatiewedstrijd in augustus al. Ze gaan keuzes moeten maken, ook met dat wegseizoen. De renners die mee willen, moeten tonen dat ze een rol van betekenis kunnen spelen op de piste. Dat weet Iljo ook. Hij zal moeten meedraaien in de kwalificaties."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties