UCI-baas David Lappartient komt met nieuw en opmerkelijk voorstel (waar wellicht vooral Team Sky tegen gekant zal zijn)

Redactie
| 7 reacties
UCI-baas David Lappartient komt met nieuw en opmerkelijk voorstel (waar wellicht vooral Team Sky tegen gekant zal zijn)
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sinds zijn aanstelling als nieuwe voorzitter van de Internationale Wielerunie (UCI) heeft David Lappartient al enkele opvallende ideeën voorgesteld. Zijn volgende voorstel is een plafond voor de teambudgetten.

"Laat me eerst dit zeggen: ik ben tegen een salary cap voor de renners zelf. Voor mij mogen wielrenners zoveel verdienen als ze willen", citeert Sporza de UCI-baas. "En ploegen moeten zo veel mogen betalen voor een renner als ze willen."

Het gaat de Fransman vooral over het hele budget. "Waar het mij om gaat, is een plafond in te voeren voor het algemene ploegbudget. Dat betekent dat als je één bepaalde renner een hoog loon uitkeert dat je dan minder geld overhoudt voor andere renners. Daardoor ga je de sterke renners automatisch beter verdelen over de diverse ploegen."

Attractief koersen

Hij hoopt zo op meer aantrekkelijke koersen. "Wat iedereen wil, is dat koersen attractief zijn. De mensen willen open wedstrijden zien in plaats van koersen die door een ploeg met de allerbeste renners volledig geblokkeerd wordt", besluit Lappartient.

Team Sky staat bekend als de rijkste ploeg van het peloton.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties