Wat mogen we verwachten op de Olympische Spelen? "Er zit muziek in de ploegenachtervolging"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wat mogen we verwachten op de Olympische Spelen? "Er zit muziek in de ploegenachtervolging"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat de ploegkoers opnieuw op het programma van de Olympische Spelen staat, is een zegen voor ons land. Maar ook de ploegenachtervolging, waar we vroeger amper iets in de pap te brokken hadden, zet grote stappen.

Wanneer je Koen Beeckman, topsportcoördinator voor het baanwielrennen, naar de ploegenachtervolging vraagt, is hij altijd enthousiast. Het project heeft toekomst, dat ziet iedereen.

"Ze hebben opnieuw het Belgisch record verbroken en gingen voor de tweede keer onder de vier minuten", aldus Beeckman over de prestatie in Manchester. "De bedoeling moet zijn dat ze steeds onder die vier minuten blijven. Zeker als we ons willen kwalificeren voor de Olympische Spelen."

Andere selectiecriteria

Het is eruit, de Olympische Spelen. "Ik zal heel blij zijn als we op de Spelen geraken. Vroeger moest je bij de vijf beste Europese landen zijn. Het zou kunnen dat het nu wereldwijd bekeken wordt en je bij de acht beste moet zijn."

Op dat vlak beloven de voorbije wereldbekers veel goeds. "We staan nu goed, maar niet alle concurrenten waren altijd vertegenwoordigd. Het zal hard werken zijn om bij de beste acht te geraken."

Met dit team mag al eens iets gebeuren

-Koen Beeckman

"Maar er zit muziek in de groep, we hebben een gemotiveerd team en de renners hebben zich goed ontwikkeld. Ze hebben de power, ingesteldheid én motivatie."

De kracht zit in het team. "We hebben met Thyssen, Ghys, De Vylder, De Pauw, De Ketele en Weemaes een sterk team. Met dit team kan al eens iets gebeuren. Als iemand minder is, kan hij even aan de kant gelaten worden om later opnieuw mee te doen. Als je maar vier goeie renners hebt, mag er niets gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties