Frederik Veuchelen heeft enkele weken na wielerafscheid al deze nieuwe job

Frederik Veuchelen heeft enkele weken na wielerafscheid al deze nieuwe job

Frederik Veuchelen hing een paar weken geleden zijn fiets definitief aan de haak na 14 jaren in het profpeloton, maar nu heeft hij al een nieuwe job. En neen, daarvoor hoefde hij niet te ver te zoeken.

Frederik Veuchelen wordt namelijk trainer bij Wanty-Groupe Gobert, de ploeg waar hij enkele weken geleden bij afzwaaide als actief renner.

Hij zal bij de formatie Frank Vandewiele opvolgen als coach. Veuchelen heeft met zijn 14 jaren in het profpeloton bij Topsport Vlaanderen, Vacansoleil en Wanty de nodige ervaring door te geven.

Mentale aspect niet onderschatten

"Het idee is geleidelijk aan gegroeid. Deze zomer waren er al wat gesprekken met Hilaire Van der Schueren en uiteindelijk kon ik deze unieke kans niet laten liggen. Ik had geen tijd om te rusten na mijn actieve carrière", aldus Veuchelen op de webstek van Wanty-Groupe Gobert.

"Ik heb met alle renners samengezeten en we zijn trainingsschema's aan het opstellen. Het is een drukke periode. Ik wil ook psychologische hulp bieden tijdens de races, het mentale aspect mag niet worden onderschat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties