Directeur van de KBWB legt uit waarom er een einde werd gemaakt aan samenwerking met U23-coach Jean-Pierre Dubois

Redactie
| 0 reacties
Directeur van de KBWB legt uit waarom er een einde werd gemaakt aan samenwerking met U23-coach Jean-Pierre Dubois
Foto: © photonews

Na tien jaar heeft de Belgische wielerbond een einde gemaakt aan de samenwerking met Jean-Pierre Dubois, de coach van onze U23. Volgens Jos Smets heeft dat niets te maken met de resultaten van het afgelopen WK.

Na het WK en de matige prestatie van bede beloften was er heel wat kritiek op Dubois. "Maar ik wil wel benadrukken dat de prestaties op het WK niet de rechtstreekse aanleiding waren", zegt directeur Jos Smets bij Sporza. "We zullen nooit iemand afrekenen op 1 wedstrijd."

Andere golflengte

"Dit is ook niet van vandaag op morgen gekomen. Dit is gegroeid. We zijn dan om de tafel gaan zitten om te zien of we nog met elkaar doorgaan. Uiteindelijk is gebleken dat we op een andere golflengte zitten, dat we een andere visie hebben."

"We houden vast aan ons ontwikkelingsprogramma van de nieuwelingen tot de profs. Iedereen mag daar zijn mening over zeggen, ook Jean-Pierre. Maar als de meningen niet meer overeenkomen, is het beter dat de wegen scheiden", besluit Smets. Bondscoach Kevin De Weert wordt overigens ook de coach van de U23.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties