Jonge Laura Verdonschot opnieuw boven water afgelopen weekend: "Blij dat ik nu wat mentale rust heb"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Jonge Laura Verdonschot opnieuw boven water afgelopen weekend: "Blij dat ik nu wat mentale rust heb"
Foto: © photonews

Voor Laura Verdonschot was het een geslaagd weekend. De jonge renster van Marlux-Napoleon Games eindigde zaterdag knap tiende in Zeven en was daarmee de eerste belofte. Ook zondag in Hamme werd ze tiende.

"Zaterdag was het wel goed. Zondag was ik nog wat moe van zaterdag", bevestigt Verdonschot in gesprek met Wielerkrant.be. Nochtans was de moddercross in Duitsland geen omloop die de Limburgse ligt. "Helemaal niet", lacht ze. "Ik had een bang hartje voor de start, maar uiteindelijk werd het omgedoopt tot een loopwedstrijd."

"Stoempen en ploeteren, dat is nog een zwak punt van mij op mijn leeftijd"

"Stoempen en ploeteren, dat is nog een zwak punt van mij op mijn leeftijd. Dat kan je niet zomaar op 1,2, 3 veranderen", aldus de jonge crosser. Er was bovendien ook heel wat te doen over de afstand van Zeven naar Hamme. "Het is natuurlijk een grote afstand, maar ik was zelf om iets na 21 uur thuis. En je kan onderweg ook altijd wel op bed liggen, dus ik had genoeg rust."

Deze week heeft Verdonschot net als heel wat collega's de zon opgezocht. "Ik ben gisteren ook naar Mallorca gevlogen", vervolgt ze. "Ik ben blij dat ik nu wat mentale rust heb. Tot 6 december blijf ik hier en ga ik een beetje aan duurtraining en mijn basis werken. In het begin van het seizoen heb ik wat gesukkeld, dus ik wil de conditie toch onderhouden dat ik in de kerstperiode goed ben", besluit Verdonschot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties