Modder brengt ook wrevel met zich mee: "Zondag zijn ze zelfs op mekaar beginnen kloppen"

Redactie
| 7 reacties
Modder brengt ook wrevel met zich mee: "Zondag zijn ze zelfs op mekaar beginnen kloppen"
Foto: © photonews

Na de DVV-cross in het Oost-Vlaamse Hamme was er heel wat commotie over het weinige aantal hogedrukreinigers om de fietsen af te spuiten. Bij de junioren, waar 70 crossers aan de start stonden, was het ook één en al chaos.

Bart Risbourg, de vaste mecanicien van Kevin Pauwels, deed ook al zijn beklag. Maar ook andere mecaniciens doen dat. "In Hamme kwamen er zeventig junioren aan de start", aldus Ranjit Laevens, vader van junior Justin. "En er zijn acht hogedrukreinigers. Dan kan het toch niet anders of er ontstaat wrevel? In Gavere is de brandweer zelfs bijgesprongen met hun waterspuiten."

Laevens zegt dat het er vaak ook niet eerlijk aan toegaat. "Meestal zetten de grotere ploegen één iemand aan het werk", vervolgt hij in HNB. "Die pakt een spuit vast in het begin van de cross en laat die niet meer los. En hij maakt alle fietsen van dat team proper. Eenzaten zijn vaak de dupe."

Ruzie

"Vaak moet je te lang wachten en kan je renner niet van fiets wisselen. En dan wordt er ruzie gemaakt, hè. Mekaar natspuiten en zo. Zondag zijn ze zelfs op mekaar beginnen kloppen. Ze moeten daar eens een cameraploeg zetten. Het zou nogal boeiende tv opleveren", besluit Laevens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties