Opvallend: nieuwe veldritploeg met de broertjes Sweeck in de maak

Redactie
| 2 reacties
Opvallend: nieuwe veldritploeg met de broertjes Sweeck in de maak
Foto: © photonews

Na Nieuwjaar komt er een nieuw crossteam op de proppen. En daar zullen de broertjes Sweeck, Laurens echter nog niet, de basis van vormen. Tüv Süd wordt de hoofdsponsor van de ploeg.

Dat bevestigt Stefaan Sweeck, vader van drie crossende zonen, bij HLN. Voorlopig rijden zijn zonen alle drie bij Era-Circus. "Op dit moment zijn we alleen honderd procent zeker van de komst van Hendrik, de oudste", vertelt Sweeck. "En Jarno Bellens, een juniorentalent uit de streek - zaterdag nog vijfde tijdens de wereldbekermanche in het Duitse Zeven - heeft ook zijn woord gegeven. Hij komt begin september."

"Wat betreft Diether staat er op dit moment nog niets op papier. Hij is inderdaad einde contract bij zijn huidig team, maar het is nog niet honderd procent zeker dat hij daar vertrekt. We verwachten daar wel snel uitsluitsel over. Dat is een kwestie van uren of dagen. Want 1 januari komt heel dichtbij."

Met of zonder Laurens en Marc?

En de kans bestaat dat Marc Herremans ploegleider blijft. "Natuurlijk zouden we graag met Marc blijven samenwerken. Marc is de coach van mijn zonen. Maar het is te voorbarig om te vertellen of hij op termijn een functie binnen de nieuwe ploeg zal bekleden. Voor alle duidelijkheid: we beginnen bescheiden. Een team met twee of drie renners vereist geen al te grote omkadering, hé."

Mogelijk maakt ook Laurens nog de overstap. Hij ligt nog een jaar onder contract. "Koffiedik kijken. Eind 2018 is ook Laurens einde contract. Maar tegen die tijd kan er nog veel gebeuren. Zo moeten we ons de vraag stellen welk niveau Laurens tegen dan bereikt heeft. Zet hij sportief nog een stap vooruit of niet? En welke richting wil Laurens zelf uit? Het is nog veel te vroeg om daar vandaag al een antwoord op te geven", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties