Hallucinante verhalen bij team Van Aert: "Wat wij meemaakten, kan niet bij een profploeg"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Hallucinante verhalen bij team Van Aert: "Wat wij meemaakten, kan niet bij een profploeg"

Er zit een serieus haar in de boter bij Veranda's Willems-Crelan. Vooral tussen de renners enerzijds en manager Nick Nuyens anderzijds. Niet alleen Wout Van Aert is niet gelukkig.

Het leek allemaal goed te gaan bij het nieuwe team, maar dat blijkt nu niet te kloppen. "Het is misgegaan van bij het begin", aldus renner Gaetan Bille in Het Nieuwsblad. "Vanaf het moment dat de fietsen van constructeur Felt arriveerden. Het was meteen duidelijk dat er een probleem was."

"De fietsen waren niet stijf genoeg. Als je rustig fietste, ging het wel, maar bij hoge wattages kreeg je niet de snelheid die je op andere fietsen zou halen. Vooral in bochten was het verschil enorm. Met Kristof De Kegel hebben we een topwetenschapper in de ploeg. Hij zag ook dat het niet klopte."

We mochten niet met journalisten praten over de fietsen -

"Het was duidelijk van in het begin dat we op die fietsen niet competitief konden zijn", aldus ook Otto Vergaerde. Manager Nick Nuyens wou daar echter niets van weten.

Omloop het Nieuwsblad met crosskaders

"Na Bessèges zijn de fietsproblemen gesignaleerd aan Nuyens”, zegt Bille. “Maar hij wilde er niks van weten. Het lag niet aan de fietsen, het lag aan ons. We mochten ook niet met de journalisten praten over de fietsen. Daar was hij heel duidelijk in.”

“Nick wilde wachten tot Wout van Aert aan zijn wegcampagne zou beginnen. Want Wout zou zogezegd wel resultaten halen op de nieuwe fiets. Zo hebben we drie maanden verloren. De Omloop Het Nieuwsblad hebben we met crosskaders gereden, maar crossfietsen op de weg, dat gaat ook niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties