Italiaanse 'bad boy' uit ploeg Froome reageert op beschuldigingen: "Mijn imago is beschadigd"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Italiaanse 'bad boy' uit ploeg Froome reageert op beschuldigingen: "Mijn imago is beschadigd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij is de Italiaanse hoop in bange wielerdagen, we hebben het over Gianni Moscon. 23 lentes op de teller, maar wat een talent. Afgelopen jaar stak hij al de neus aan het venster in het Vlaamse voorjaar, maar stond hij ook meermaals flink in het oog van de storm. En dat vindt hij niet bepaald leuk...

Een 'enfant terrible', een 'bad boy', Gianni Moscon is op jonge leeftijd al een wielrenner met een reputatie. Zo was er het racistische relletje met de Fransman Kévin Reza (FDJ) en zou hij de Zwitserse klimmer Sébastien Reichenbach van zijn fiets geknikkerd hebben. En het zou niet per ongeluk geweest zijn. De ruwe diamant van Sky reageert in 'La Gazzetta dello Sport': "Wat ik tegen Kévin gezegd heb, kan niet door de beugel, dat besef ik. Ik heb dat meteen toegegeven en we hebben dat als volwassen mensen uitgeklaard."

En wat was er aan de hand met collega Reichenbach, ook al renner bij FDJ? "Weet je dat er veel mensen zijn die aan mij vragen wat zijn probleem is. Ik beschik over getuigen die kunnen verklaren dat ik totaal niks verkeerd heb gedaan. Laat staan dat ik iets met opzet zou gedaan hebben. Ik weet nog niet hoe ik op zijn beschuldigingen ga reageren, maar mijn imago is intussen wel beschadigd." Team Sky blijft hem alvast in Moscon geloven, zo verlengde hij onlangs zijn contract tot 2019.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties