Keisse ziet ideale opvolger voor 'Kristallen Zweetdruppel' en zegt ook wie het niét mag worden: "Ik zou het zelfs een oneer vinden voor hem"
Redactie
| 3 reacties

Iljo Keisse houdt pleidooi voor Julien Vermote als opvolger voor de 'Kristallen Zweetdruppel'

Keisse ziet ideale opvolger voor 'Kristallen Zweetdruppel' en zegt ook wie het niét mag worden: "Ik zou het zelfs een oneer vinden voor hem"

Volgende week wordt bekendgemaakt welke renner er de Kristallen Zweetdruppel in ontvangst mag nemen. Dat is de prijs voor de beste helper onder de Belgen. Drievoudige winnaar Iljo Keisse ziet (ex-)ploegmaat Julien Vermote het halen.

Op de vraag wie het wordt, hoeft Keisse niet te twijfelen. "Julien Vermote", is Keisse vrij overtuigd. "Hij staat momenteel redelijk ver voor in de stemming en ik denk ook dat hij diegene is die het het meeste verdient. Ook Tim De Clercq en Frederik Veuchelen zijn natuurlijk goeie knechten, iemand zoals Oliver Naesen vind ik dan weer geen knecht."

"Hij mag dan wel in die rol gereden hebben in de Tour, voor mij is hij echt een top-kopman en ik zou het zelfs een beetje een oneer vinden mocht hij met de ‘Kristallen Zweetdruppel’ naar huis gaan", vervolgt de Gentenaar in HLN.

'Topcoureur'

Vermote en Keisse waren jarenlang teammaats bij Quick-Step, maar Vermote rijdt vanaf volgend seizoen voor Dimension Data. "Julien is heel sterk. Hij kan dagen na mekaar uren op kop rijden, hij kan zijn plan trekken in de bergen, heeft een goede tijdrit en een goede ploegentijdrit... Het is echt een topcoureur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties