Keisse ziet ideale opvolger voor 'Kristallen Zweetdruppel' en zegt ook wie het niét mag worden: "Ik zou het zelfs een oneer vinden voor hem"

Redactie
| 3 reacties
Keisse ziet ideale opvolger voor 'Kristallen Zweetdruppel' en zegt ook wie het niét mag worden: "Ik zou het zelfs een oneer vinden voor hem"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgende week wordt bekendgemaakt welke renner er de Kristallen Zweetdruppel in ontvangst mag nemen. Dat is de prijs voor de beste helper onder de Belgen. Drievoudige winnaar Iljo Keisse ziet (ex-)ploegmaat Julien Vermote het halen.

Op de vraag wie het wordt, hoeft Keisse niet te twijfelen. "Julien Vermote", is Keisse vrij overtuigd. "Hij staat momenteel redelijk ver voor in de stemming en ik denk ook dat hij diegene is die het het meeste verdient. Ook Tim De Clercq en Frederik Veuchelen zijn natuurlijk goeie knechten, iemand zoals Oliver Naesen vind ik dan weer geen knecht."

"Hij mag dan wel in die rol gereden hebben in de Tour, voor mij is hij echt een top-kopman en ik zou het zelfs een beetje een oneer vinden mocht hij met de ‘Kristallen Zweetdruppel’ naar huis gaan", vervolgt de Gentenaar in HLN.

'Topcoureur'

Vermote en Keisse waren jarenlang teammaats bij Quick-Step, maar Vermote rijdt vanaf volgend seizoen voor Dimension Data. "Julien is heel sterk. Hij kan dagen na mekaar uren op kop rijden, hij kan zijn plan trekken in de bergen, heeft een goede tijdrit en een goede ploegentijdrit... Het is echt een topcoureur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties