Binnen enkele maanden op crosspensioen, zondag een laatste keer voor eigen volk: "Nu heb ik rust in mijn hoofd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Binnen enkele maanden op crosspensioen, zondag een laatste keer voor eigen volk: "Nu heb ik rust in mijn hoofd"
Foto: © photonews

Zondag wordt er in Mol gecrost en dat is altijd een speciale koers voor thuisrijder Rob Peeters. Zeker omdat het de laatste keer is dat de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice de Zilvermeercross zal rijden.

Binnen enkele maanden gaat Peeters op veldritpensioen. "Ik heb toen heel lang nagedacht over die beslissing, maar nu heb ik rust in mijn hoofd. De druk is weg en ik maak me minder zorgen over mijn toekomst. Ik zit terug onbezorgd op mijn fiets", zegt hij bij zijn team.

Mol wordt dus speciaal. "Ik heb hier lang gewoond, dat maakt het voor mij toch nog iets specialer. De fans zullen zondag allicht nog wat harder roepen dan anders. Die zware zandstroken die elkaar opvolgen, die liggen mij wel. Het losse zand schuift naar alle kanten. Zondag krijg ik iets wat ik het leukste vind van het hele gebeuren."

"Wedstrijden zonder die grote namen zijn niet altijd makkelijker"

Heel wat grote namen zijn er zondag niet bij. "Het is niet omdat het deelnemersveld wat minder is, dat ik mezelf nu op een fantastische plaats ga zetten. In zo’n wedstrijden steken er altijd andere namen de kop op. Wedstrijden zonder die grote namen zijn niet altijd makkelijker. Terwijl veel jongens in andere crossen teleurgesteld afstappen, gaan ze nu proberen om volop mee te strijden voor de winst", weet Peeters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties