Daarom is de Soudal Classics in Hasselt niét verhuisd op de kalender

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Daarom is de Soudal Classics in Hasselt niét verhuisd op de kalender
Foto: © photonews

Dit weekend wordt er zaterdag in Hasselt en zondag in Mol gecrost. Maar door het ontbreken van de toppers zijn de affiches iets minder aantrekkelijk geworden. Hasselt kon verhuizen op de kalender, maar deed dat bewust niet.

"Wij zaten met Hasselt altijd daags voor Koksijde, maar doordat Koksijde naar oktober is verhuisd, zaten wij ineens voor Bogense", legt organisator Erwin Vervecken uit. "Alle toppers zaten toen in Denemarken, dus wat dat betreft, is dit zeker niet slechter."

"Dan hadden we ook geen Toon Aerts, Tom Meeusen, Quinten Hermans, Corné van Kessel, Tim Merlier en Klaas Vantornout aan de start gekregen", vervolgt Vervecken bij Wielerkrant.be.

Nieuwe helling

In Hasselt krijgen de renners ook een spectaculaire maar erg steile helling voor de kiezen. "Ik verwacht niet dat dat heel veel verschil gaat maken. Het gaat vooral spectaculair zijn"

"Eigenlijk is het een berg van een bouwwerf in de buurt. Die was toen net aangelegd en toen nog instabiel. Die ligt er nu al een jaar waardoor je er perfect naar boven kan lopen. Het is echt bijna loodrecht, vergelijkbaar met de helling in het parcours van Spa-Francorchamps destijds", besluit Vervecken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties