Dit weekend dé kans voor 'de rest', maar Vantornout heeft pech

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Dit weekend dé kans voor 'de rest', maar Vantornout heeft pech
Foto: © photonews

Dit weekend komen Van der Poel en Van Aert niet in actie. In Hasselt en aan het Zilvermeer in Mol kunnen de anderen eens strijden voor de overwinning.

Met ook Van der Haar er niet bij, liggen er kansen voor renners als Vantornout, die in zijn laatste seizoen nog wel een zege wil pakken. Alleen heeft hij wat pech. “Jammer dat ik begin deze week wat ziekjes was, maar het gaat al beter", aldus Vantornout in Het Nieuwsblad.

Ik reed meer achteruit dan vooruit

-Klaas Vantornout

"Ik heb nu eenmaal niet het gestel van een bodybuilder en ben meer vatbaar voor ziektes dan anderen. Ik won vroeg op het seizoen in het Zwitserse Baden. Akkoord, de toppers waren er niet, maar ik had echt een goed gevoel. Maar ook daarna werd ik ziek en ben ik te vlug herbegonnen. Ik heb een maand meer achteruit gereden dan vooruit."

Kopman zijn geen evidentie

Maar daarna ging het beter. "Vanaf Ardooie en Ruddervoorde kwam de kentering. Ik reed weer op mijn niveau en werd vierde in Gavere, op een zucht van het podium.”

Bij Marlux draait het voorlopig niet. "De hele ploeg presteerde niet, maar ze hebben mij met rust gelaten." De druk ligt nu op de schouders van Michael Vanthourenhout. "Michael Vanthourenhout heeft altijd in mijn schaduw kunnen werken, maar nu is het aan hem om op te staan. Maar je ziet: het is niet zo evident om kopman te zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties