Erwin Vervecken ziet voordelen aan cross zonder toppers en schuift zijn favoriet in Hasselt naar voor

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Erwin Vervecken ziet voordelen aan cross zonder toppers en schuift zijn favoriet in Hasselt naar voor
Foto: © photonews

Opnieuw een dubbel crossweekend op het programma, maar ook heel wat grote afwezigen. Organisator in Hasselt Erwin Vervecken ziet wel één groot voordeel: er zal spanning zijn.

Heel wat veldrijders vertoeven dit weekend in warmere oorden. "Dit was ergens onze vrees. Het is de eerste keer in goed tien jaar dat er een klassementsvrij weekend op het programma staat", vertelt Vervecken in gesprek met Wielerkrant.be.

"Begin december gaan er sowieso al heel veel renners naar Spanje. Dat is het nadeel, maar er staan nog steeds 52 elite mannen aan de start. En ook bij de vrouwen hebben we enkele mooie namen."

'Open wedstrijd'

Al ziet Vervecken ook voordelen aan een cross zonder de toppers. "Als Mathieu en Wout er niet zijn, heel krijgen we net zoals in Neerpelt een heel open wedstrijd. Quinten Hermans en Corné van Kessel zijn goed bezig. Zij krijgen wel een parcours op maat."

De ex-wereldkampioen schuift ook zijn favoriet naar voor. "Op papier is dat in principe Toon Aerts. Toon is niet zo'n snelle starter, maar ik verwacht dat hij het laken naar zich kan toetrekken. Maar er zal veel weerwerk van Quinten en Corné komen, zij kunnen op een snel en technisch parcours zeker uit de voeten. Al verwacht ik ook iets van Tom Meeusen en Tim Merlier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties