Ook semi-klassieker Nokere Koerse ondergaat grondige makeover

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ook semi-klassieker Nokere Koerse ondergaat grondige makeover
Foto: © photonews

Op 14 maart 2018 wordt Nokere Koerse gereden, een semi-klassieker die een grondige makeover heeft ondergaan. Zo bleek op de parcoursvoorstelling van donderdag.

Met 191,1 kilometer zullen de renners 10 kilometer minder moeten afleggen dan de voorbije editie. Eerst wordt er een eerste grote ronde afgewerkt van 76 kilometer met daarbij onder meer doorkomsten op de Nokereberg en de Tiegemberg. Daarna staan er vier plaatselijke rondes van 14 kilometer op het menu. Daarna volgen nog twee rondes van 29 kilometer.

Finale met kasseistroken

En dat slot moet voor spektakel zorgen met onder meer vier kasseistroken. Daarna trekken de renners naar Nokere, voor de laatste beklimming van de Nokereberg. Zo zal het publiek de renners in totaal maar liefst zeven keer zien passeren.

Koersdirecteur Rony De Sloovere wil meer spanning in de wedstrijd. "Met dit parcours willen we meer spanning in de wedstrijd brengen. Maar we verloochenen natuurlijk de ziel van onze wedstrijd niet.", klinkt het. "De Nokereberg is en blijft het hart van onze wedstrijd. Een aankomst bergop, op kasseien, is trouwens uniek in de wereld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties