Wanneer wint een Belg nog eens Milaan-Sanremo? "Denk dat ik nog enkele jaren laatste Belgische winnaar kan blijven"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Wanneer wint een Belg nog eens Milaan-Sanremo? "Denk dat ik nog enkele jaren laatste Belgische winnaar kan blijven"
Foto: © photonews

Aanstaande woensdag reikt de krant 'Het Laatste Nieuws' opnieuw de prestigieuze Kristallen Fiets uit. De favorieten voor de in Knokke uitgereikte wieleraward zijn Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert. En wat vermag outsider Wout van Aert? Andrei Tchmil mocht ook stemmen en verklapt zijn top-3.

"Ik vind het geweldig dat dat onze Belgische coureurs zo'n fantastische koersen gewonnen hebben", klinkt het op 'HLN.be'. De intussen 54-jarige 'Dre' won de Kristallen Fiets 17 jaar geleden, met name in 2000. Maar op wie heeft hij gestemd? "In volgorde: Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert en Dylan Teuns."

Tchmil, die zich in 1998 tot Belg liet naturaliseren, geeft ook wat duiding bij zijn keuze: "Van Avermaet en Gilbert hebben in het voorjaar een indrukwekkende reeks neergezet. Dylan Teuns van zijn kant heeft getoond dat hij een grote kan worden." Als er nu ook nog eens een Belg zou kunnen schitteren in Milaan-Sanremo, dan heeft Tchmil eindelijk een opvolger: "Ik denk dat ik nog enkele jaren de laatste Belgische laureaat kan blijven. Al zal ik er uiteraard niks op tegen hebben als Gilbert 19 jaar na mij wint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties