Erwin Vervecken duidt het grote verschil aan met de Mathieu van der Poel van vorig jaar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Erwin Vervecken duidt het grote verschil aan met de Mathieu van der Poel van vorig jaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Overal waar hij aan de start komt, wint hij (bijna). Mathieu van der Poel is aan een fenomenaal seizoen bezig. Dat ziet ook ex-wereldkampioen Erwin Vervecken.

"Vorig jaar was hij al in meerdere wedstrijden 'outstanding'", vertelt Erwin Vervecken bij Wielerkrant.be. "Dit jaar is hij wat ouder en hij heeft zijn scheut gekregen. Wout heeft dat al drie jaar geleden gekregen, hij werd een man met een bredere body. Mathieu heeft in het tussenseizoen die body ook gekregen. Dat heeft er ook veel te maken."

Bovendien ondervond van der Poel de voordelen van een zorgeloze zomer. "Eindelijk geen knieproblemen en een goede zomer. Langs de andere kant is er natuurlijk ook Wout die iets minder presteert dan vorig jaar. Wout is globaal gezien minder dan vorig jaar."

"Wout had het verdiend om Mathieu ook eens op een zuivere manier te kloppen"

In het Duitse Zeven trok Van Aert wel aan het langste eind. Al was er opnieuw pech voor Mathieu van der Poel mee gemoeid. Had Van Aert ook zonder die pech gewonnen? De vraag blijft onbeantwoord. "Moeilijk te zeggen", beaamt Vervecken.

"Het feit dat Mathieu na een eerste keer aandringen toch niet kon terugkomen, dat moet Wout moed geven. Op zulke circuits kan Wout een heel spannende strijd uitvechten met Mathieu. Spijtig dat het door pech is beslecht. Wout had het verdiend om Mathieu ook eens op een zuivere manier te kloppen", aldus Vervecken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties