Analyse Hoera, dan toch nog spanning in de cross!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Hoera, dan toch nog spanning in de cross!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was eens wat anders, een weekend zonder Mathieu van der Poel in het veld. De spanning was terug, want er wierpen zich genoeg kandidaten om om mee te dingen voor de overwinning.

Door de afwezigheid van onder andere Mathieu van der Poel, Wout Van Aert, Lars van der Haar, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout was het aan andere jongens om op te staan. En dat deden ze ook. Corné van Kessel en David van der Poel reden zowel in Hasselt als in Mol naar het podium. En dat moet ongetwijfeld deugd hebben gedaan.

En ja hoor, ook Tom Meeusen is na een moeilijke start bij zijn nieuwe ploeg Beobank-Corendon op de terugweg. Met een podium als kers op de taart. "Voor mij was het een plezier op zich om zo tactisch te kunnen koersen en uiteraard om zelf ook mee te spelen voor de prijzen", liet de Essenaar weten.

Anderen profileren zich

Geen afbreuk aan de prestaties van Mathieu van der Poel en anderen, maar toch was het ook eens leuk om te zien hoe andere crossers zich konden profileren en dat de kijkers voor de buis toch wat meer spanning kregen te zien.

Het openingsweekend van december staat garant voor verplaatsingen naar het buitenland. Renners willen in warmere oorden zich opmaken voor de zware kerstperiode en het tweede luik van het veldritseizoen. Een trend die zich wellicht de komende jaren zal blijven voortzetten.

Ook al ontbraken de grote namen en hun fans in Hasselt en Mol, toch zullen respectievelijke organisatoren Erwin Vervecken en Koen Monu ongetwijfeld genoten hebben van een spannende cross. De komende weken meer van dat, graag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties