"Ik ben niet jaloers op Mathieu, hij is nu eenmaal beter"

Redactie
| 7 reacties
"Ik ben niet jaloers op Mathieu, hij is nu eenmaal beter"
Foto: © photonews

Er mocht voor de zoveelste keer een van der Poel zegevieren dit seizoen. Al was het niet zoals gebruikelijk Mathieu, wél oudere broer David van der Poel. Het was in Mol de eerste zege van de Nederlander op Belgisch grondgebied.

Een deugddoende zege voor de oudste van de broertjes. "Nu komen wij in beeld, kunnen wij laten zien dat we ook kunnen crossen", aldus van der Poel in Het Nieuwsblad. "Winnen is altijd mooi, zeker in Mol. We moeten altijd achter Mathieu en Wout rijden. Voor mij is dat minder erg dan de rest, want ik vind het natuurlijk leuk als mijn broer wint."

"Maar het is toffer om te kunnen meedoen voor de zege dan te strijden voor de vijfde plaats. Ik ben niet jaloers op Mathieu, hij is nu eenmaal beter. Ik doe mijn best en focus op mezelf", is van der Poel duidelijk.

Stage onderbroken

David kwam speciaal terug van Spanje om te crossen in Hasselt en Mol. "Het was het waard om de stage te onderbreken, ook al was er een serieus temperatuurverschil. Dat andere subtoppers dit niet hebben gedaan? Dat is hun keuze. Al vind ik het wel raar dat er renners zijn die zaterdag wel reden en zondag niet", doelt hij op Toon Aerts. "Er zijn al zo weinig kansen"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties