José De Cauwer ziet slechts één grote favoriet voor de Kristallen Fiets: "Niet altijd de mooiste die wint"

Redactie
| 35 reacties
José De Cauwer ziet slechts één grote favoriet voor de Kristallen Fiets: "Niet altijd de mooiste die wint"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Kristallen Fiets lijkt dit jaar een verkiezing tussen twee renners te worden. Greg Van Avermaet schreef de Omloop, de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix op zijn naam, terwijl Philippe Gilbert de Ronde en de Amstel won.

Toch twijfelt José De Cauwer niet over zijn favoriet. "Het zou voor mij de logica zelve zijn mocht Greg woensdag de Kristallen Fiets winnen", klinkt het in HLN. "Kijk eens naar die WorldTour-ranking. Dan weet je het wel zeker? Maar goed, het is een stemming en dan is het niet altijd even simpel. Het resultaat is afhankelijk van persoonlijke meningen. Al denk ik dat je eigenlijk niet om het seizoen van Greg heen kan."

Gilbert maakte natuurlijk ook indruk door zijn fantastische solo in de Ronde (en winst in de Gold Race). "Mocht het een schoonheidswedstrijd zijn, dan zou Phil op basis van die ene prestatie de Kristallen Fiets kunnen winnen. Maar ook in een Miss-verkiezing zie je soms dat het niet altijd de mooiste is die wint", weet de analist.

"Qua moment van het jaar staan ze dus een beetje op gelijke voet"

"Ik vind de sprint van Greg in Parijs-Roubaix even knap. Hij komt daar uit een bijna geslagen positie terug om Stybar de loef af te steken. Die 50 meter kunnen volgens mij, als momentopname dan, wedijveren met de krachttoer van Phil in de Ronde van Vlaanderen. Qua moment van het jaar staan ze dus een beetje op gelijke voet."

"Als Van Avermaet hem dit jaar niet wint, dan weet ik eigenlijk niet wat hij nog allemaal moet doen om hem te winnen. Hij blijft de nummer één van de wereld en dat is toch een zelden geziene prestatie. Maar goed, het kan altijd dat sommige stemmers na drie jaar Van Avermaet eens verandering willen. Ik weet het niet", besluit De Cauwer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties