Tom Boonen over afscheid: "Ik heb volop voor de kansen gekozen"
Redactie
| 1 reacties

Tom Boonen vindt zijn afscheid in de wielersport al een eeuwigheid geleden

Tom Boonen over afscheid: "Ik heb volop voor de kansen gekozen"

Tom Boonen reed in april van dit jaar met Parijs-Roubaix zijn allerlaatste koers. 'Tornado Tom' houdt zich tegenwoordig meer met autosport bezig en heeft wat meer tijd voor zijn gezin. "Het lijkt allemaal een eeuwigheid geleden", klinkt het.

Van een zwart gat was er geen sprake bij Tom Boonen. "Dat viel heel goed mee", vertelt hij bij Sporza. "Ik was de laatste maanden als renner bang dat ik na mijn afscheid te veel tijd zou hebben en mezelf zou vervelen. Maar dat viel heel goed mee. Wielrennen is een heel mooie sport, maar het is niet het enige in de wereld."

Boonen verveelt zich alleszins niet. "Je kunt er op twee manieren naar kijken: het is misschien wel een gemis, maar het biedt kansen om andere dingen te doen. Ik heb volop voor de kansen gekozen. Het lijkt vooral allemaal al een eeuwigheid geleden."

"Als ik over dit voorjaar praat, dan moet ik in mijn wang knijpen om te beseffen dat het dit jaar was. We hebben het erover gehad in de eerste maanden na mijn afscheid: dat leek precies al een vorig leven. Het is ongelofelijk hoe snel je dat allemaal plaatst. Het lijkt al een ver verleden, de wielrennerij", zegt Boonen nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties